Avvist på fødeklinikken – fødte på gaten utenfor

Som jeg har skrevet i tidligere innlegg, så tar ikke sykehusene imot høygravide (fødende) kvinner som ikke har med seg utstyret legene trenger for å gjennomføre fødselen, slik som hansker blant annet. https://lindasakseide.blogg.no/ingen-hansker-ingen-foedsel.html

Screenshot fra videoen filmet av Gerard Torres torsdag 29. juli utenfor fødeklinikken Maternidad Dr. Armando Castillo Plaza i Maracaibo, Venezuela.

For et par dager siden fikk jeg tilsendt en video med et “følgebrev” som forklarte situasjonen i videoen og hvordan tilstanden er i Venezuela. En ung fødende kvinne ble nektet adgang på fødeklinikken Maternidad Dr. Armando Castillo Plaza i Maracaibo, og måtte føde babyen sin på gaten utenfor sykehuset. Videoen viser henne med babyen på magen etter fødselen, og de sveiper en runde så vi ser at de er rett utenfor sykehuset, mens de forklarer situasjonen.

I “følgebrevet” som er en artikkel fra “diariolaverdad” står det:

Kvinne føder på gaten foran fødeklinikken Maternidad Castillo Plaza.

Torsdag morgen fødte en kvinne en baby foran fødeklinikken Maternidad Dr. Armando Castillo Plaza i byen Maracaibo. Navnet på den unge nybakte moren og barnet hennes er ikke kjent i skrivende stund. De opplevde en kritisk situasjon like foran helsesenteret. 

Jhorman Cruz, som jobber med sosiale medier, fortalte via sin Twitterkonto at familien til den unge kvinnen ikke hadde hatt med seg det nødvendige utstyret som legene trengte for å få hjelp til fødselen inne på helsesenteret. De fortalte videre at Castillo Plaza (fødeklinikken) ikke selv hadde utstyr og medisiner på sykehuset til å gjennomføre fødselen. 

Journalisten fortalte at det fantes personell tilgjengelig, men ikke utstyr for å ta imot den nyfødte guttebabyen. 

www.laverdad.com

Video: Gerard Torres

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg