Stem riktig, eller mist jobben!

I en av familiene vi har hjulpet med mat i Venezuela jobber både mor og far i det offentlige og mottar altså lønn fra staten. Men til tross for at begge har fast inntekt, så strekker ikke den til slik at de kan spise seg mette mer en en uke eller to. 

Det å ha jobb i det offentlige i Venezuela fører med seg noen meget uvanlige plikter. Når det er valgtider får de tilsendt et brev der det står at de må huske å stemme riktig ved valget. De må også ta bilde av stemmeseddelen og sende dette inn, slik at myndighetene er sikre på at de stemmer på “det riktige” partiet. Videre står det i brevet at dersom de ikke sender inn dette, så mister de jobben. De får altså sparken hvis de stemmer på noen andre enn partiet til Maduro.  

Dette høres helt aldeles vanvittig ut for oss, men det er fakta. Absurde fakta. Fra tidlig på 2000-tallet startet myndighetene en strategi for å sikre seg folkets stemmer. På denne måten sørger myndighetene for at Huga Chavez´ etterfølger, Nicolás Maduro, fortsatt sitter med makten i dette gjennomkorrupte landet. Når man vet dette, så forstår man mer av opposisjonens boikott av valgene. Det er ikke mulig å gjennomføre et rettferdig valg, der det enkelte individ tar sitt eget standpunkt og velger å stemme på det partiet han eller hun ønsker å stemme på. 

Dette landet er nødt til å hjelpes fra utsiden. Myndighetene i Europa, USA og så videre må tørre å ta tak i denne saken nå. Vi må legge press på myndighetene i større grad enn bare en “liten” handelsboikott og blokkering av myndighetenes kontoer i utlandet. Det haster for folket i Venezuela. De sulter. De dør på grunn av mangel på mat og medisiner.  

PS! Jeg kan av hensyn til denne familiens sikkerhet selvfølgelig ikke publisere bilder av dem.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg