Omtrent 95% lever under fattigdomsgrensen i Venezuela

Det venezuelanske digitale mediet “Caraota Digital” melder via Twitter at 94,5% av befolkningen i Venezuela nå lever i fattigdom, og av dem er det 76,6% som lever i ekstrem fattigdom. De har hentet tallene fra den årlige nasjonale undersøkelsen (ENCOVI) over landets tilstand utført av “La Universidad Católica Andrés Bello” (UCAB). Jeg lenker til denne undersøkelsen på slutten av denne artikkelen. Det er mye interessant lesning om blant annet arbeid, skolegang og fattigdom. Rapporten er på spansk.

Her lenker jeg til en artikkel på spansk om en av de mange familiene som verken har penger til mat eller til å utbedre det ekstremt primitive huset deres, og enda mindre sjanse har de til å få hjelp for sine syke og bevegelseshemmede barn. De har derimot vært heldige å blitt tildelt en rullestol via et veldedighetstiltak, og foreløpig går det greit, siden barna er små, men de skulle hatt hver sin rullestol, siden begge er bevegelseshemmede.

https://www.caraotadigital.net/nacionales/familia-meridena-suena-con-una-vivienda-digna-para-sus-hijos-enfermos

Jeg vet at det som jeg og venninnen min, Eilyn, driver med for å hjelpe noen av alle disse trengende familiene i Venezuela, bare er dråper i havet i det store og hele, men for hver enkelt familie vi hjelper, så er det “hele havet” som fosser opp på matbordet deres.

Hjelp oss med å hjelpe flere. Vi har opprettet en spleis. Støtt denne spleisen der vi har to mål, – å kjøpe en enkel motorsykkel til en av våre gode hjelpere, Deyvis, slik at han kan lettere administrere innkjøp og utdeling av mat i et veldig fattig og farlig område, samt at det som blir til overs etter kjøpet av motorsykkelen går til mat til flere av disse veldig trengende familiene. https://spleis.no/188975

Akkurat i dag, fredag, skal Deyvis ta med seg fire barn og unge som skal få skoleuniform og utstyr de trenger til skolen. Ved vår hjelp har tre av dem kunnet la seg innskrive på skolen i år. I fjor hadde ikke besteforeldrene deres anledning til det økonomisk, men siden de nå får hjelp til mat fra en “fadder” i Norge, så slipper barna å bruke all tid på å lete etter mat og fange iguaner. Når jeg får bilder fra dette, så skal jeg lage en artikkel om denne handlingen til skolestart.

 

ENCOVI 2021: https://assets.website-files.com/5d14c6a5c4ad42a4e794d0f7/6153ad6fb92e4428cada4fb7_Presentacion%20ENCOVI%202021%20V1.pdf

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg