Klassen min har kjøpt mat til Venezuela

Jeg jobber som lærer på Den Norske Skolen Málaga og er kontaktlærer for 1.-2. trinn. De siste ukene har vi jobbet med urettferdighet i verden. Vi har sett på forskjellen mellom landsbygda i Afrika der de må gå langt, kanskje en hel time, for å hente vann, mens vi i Norge og Spania bare går tre meter inn på badet eller kjøkkenet og skrur på krana. Vi har også sett på forskjeller på hvordan skolene og fengslene er i ulike steder i verden blant annet.

Vi fant ut at vi ville gjøre en innsats for å hjelpe andre. Vi ville samle inn penger, slik at vi kunne kjøpe mat til noen familier i Venezuela. Ettersom jeg står midt oppe i dette temaet, og hadde selv bestilt mat online til noen familier, så var det naturlig for oss å gjøre det på denne måten. 

Vi fikk jobb av rektor med å plukke søppel utenfor skolen vår, og det tjente vi 42 euro på. Deretter var det noen foresatte som spurte om barna deres kunne få lov å jobbe litt med litt enkelt husarbeid hjemme for å bidra på den måten. Det var en kjempeflott idé, syntes vi, men vi la vekt på at dette var helt frivillig. Likevel var alle skikkelig positivt innstilt, og etter helgen fikk vi inn hele 157 euro på husarbeidet. Det betyr at vi til sammen hadde 199 euro til å kjøpe mat for. 

Vi skrev en hilsen og sendte med et bilde av oss. Venninnen min hjalp oss med å bestille den maten hun vet en familie trenger, og som strekker til så de har i en uke. Bestillingen ble gjort i går, onsdag, og i dag skal butikken levere maten til de seks ulike familiene. Da venter vi i spenning på å høre fra dem med bilder og video på WhatsApp.

Vi har blitt skikkelig bitt av basillen, for i tillegg til å plukke søppel og hjelpe til hjemme, så har vi nå startet med produksjon av en 17.mai-blomst. De blir kjempefine, og vi skal selge dem til familiene til elevene på skolen vår. De kommer til å koste 2 euro stykket, men dersom noen ønsker å betale mer, så kan de gjerne det, for inntekten går til et godt formål, nemlig til mat til familier som trenger det i Venezuela. 

Jeg kommer til å fortelle mer om dette prosjektet…

Og her er en lenke til hjemmesiden til skolen min der prosjektet med bilder av barna er publisert: https://dnsmalaga.com/innsats-for-andre 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg