Kjempestemning på håndballkamp tross tap til Larvik

Vi var altså 27 personer tilknyttet Den Norske Skolen Málaga, enten som lærere, elever, foreldre eller venner av oss, som stilte opp i håndballhallen i Málaga da Larvik skulle prøve å kvalifisere seg til European League. I tillegg var det en 15-20 andre nordmenn der, så det ble en flott delegasjon med norske flagg både på veggen, i hendene og på kinnene.

Vi prøvde å rope som best vi kunne, men med over 1000 tilskuere, som jeg tror det må ha vært (noen snakket om 1500), så var det vanskelig å bli hørt. Jeg tror nok at det mest var flaggene våre som hjalp fra tribunen, – for de var godt synlige fra den seksjonen vi hadde fått utdelt.

Larvik kom best i gang i kampen, selv om det i grunnen var en ganske jevn start i første omgang. Larvik klarte å pådra seg et par raske 2 minuttere, – den ene kanskje litt vel strengt dømt. I det hele tatt ble det fire 2 minuttere til Larvik i første omgang og ingen til Málaga, og ingen gule kort til noen av lagene. Hm, – her er det noen som kanskje ikke fikk lagt en god linje fra start? Og når da dommerne presterer å blåse frikast til Málaga fordi Heidi Løke tar avkastet løpende, når spilleren til Málaga helt klart står en knapp meter unna ballen og i ballbanen, da føles det som om dette skal bli en kamp med dømming 70-30 i favør hjemmelaget. Det gule kortet til lagleder for protester er greit, men Malaga-spilleren skulle hatt bestrafning og avkastet vært tatt på nytt. Like etter presterte de også å blåse skritt på en Larvik-spiller, antakelig fordi det ble urytmisk da hun hoppet opp på feil bein, – det var ikke mer enn to skritt på henne. Men, men… Larvik klarte faktisk å vinne første undertall-periode 2-0, og den neste også, så det gjorde i grunnen ikke at de fikk utvisninger.

Siste halvdel av første omgang dominerte Larvik stort, og anført av mor selv, Heidi Løke, som scorte 5 mål omtrent på rappen, så stod det 11-16 til pause og den 5-målsledelsen Larvik trengte var nådd. Da skulle vi egentlig bare ha stoppet kampen og reist hjem, – for da var Larvik i European League. Men… Så vel ble det ikke…

I andre omgang tok Málaga igjen forspranget, og en periode spilte hjemmelaget vanvittig bra håndball og hadde flere lekre scoringer med både flyvere og backhand-innspill til strek, så jeg måtte applaudere dem. Til slutt ble det et ganske stort tap, 33-27, så da ble det ingen European League, men vi får ønske Larvik lykke til videre i den norske serien. Og jeg kan slå fast at, til tross for noen feile dommeravgjørelser i starten, så var det absolutt ikke deres feil at Larvik tapte, og dommerne gjorde en bra figur i andre omgang.

Alle vi norske på tribunen hadde det i hvert fall moro, til tross for tap, og etter kampen ble det tid for barna å få seg autografer av Larvik-spillerne, samt bilder sammen med håndballprofil Heidi Løke, Guro Ramberg og andre. Det gjalt selvfølgelig også de store “barna” 😉 Så en flott opplevelse med masse god stemning for oss på tribunen var det, selv om resultatet av selve kampen kunne vært bedre.