Jeg er ingen kokk. Men jeg kan lage noen retter. Som for eksempel spagetti med kjøttsaus og løk. Det jeg derimot er helt elendig på er å beregne hvor mye spagetti jeg skal koke, og nå har jeg gått i baret igjen. Det er begrenset hvor mange strå med spagetti som trengs for å mette ett menneske.
For et par dager siden laget jeg altså spagetti, og til “min store overraskelse” ble det selvfølgelig altfor mye. Jeg spiste en stor porsjon og ble ganske så mett, men jeg følte at jeg nesten burde spise litt til, for det var så mye igjen at jeg ville måtte spise spagetti en hel uke om jeg skulle dele det inn i normale porsjoner. Dermed lot jeg maten synke litt, og så spiste jeg en liten porsjon til. Men det skulle jeg absolutt ikke gjort. Jeg ble så mett at jeg nesten ikke klarte å røre meg fra sofaen etterpå.
I går ble det en pause fra spagettien. Ikke fordi jeg ikke tenkte jeg burde spise den, men fordi Eilyn som var med meg heller ville ha laks enn spagetti, så da hadde jeg fortsatt to middels store bokser igjen i kjøleskapet fulle av spagetti som ventet på meg i formiddag. Ja, for i dag hoppet jeg glatt over frokosten og gikk rett på “spagettimat” sånn i ett-tiden.
Da jeg ble sulten igjen noen timer senere var det tid for etappe nummer to av dagens spagetti-konkurranse. Da fant jeg ut at dette måtte foreviges og deles med dere. Så her ser dere bilde av det jeg stod igjen med før middag i dag. Nå har jeg heldigvis bare én full boks igjen, så i løpet av et par måltider i morgen bør jeg har kommet i mål.
Jeg lurer på om dette kanskje kvalifiserer til å få italiensk pass? Ikke det at jeg har et ønske om det, men det her må helt sikkert trumfe alle andre kriterier for innvilgelse av pass i spagettiens hjemland.
Spagetti er skikkelig godt😊
Ja, det er det. Men prøv å spise det fire dager i strekk til frokost, lunsj og middag, – så snakkes vi igjen hihi… Nå overdriver jeg litt altså 😉
Jeg får svømme oven dammen og lære deg litt kanskje- etter over 20 år i Italia…
Har du annet i tillegg bruker man 80 gr tørr pasta pr pers, kun pasta 100-120g per pers. For å si det sånn- jeg veier pastaen vi skal bruke hver gang (nesten hver dag) 😅 gjør jeg ikke det lager jeg enten for mye eller for lite… dårlig på øyemål m a o…
Har vært i Norge par uker nå- gutta ble glade for at jeg lagde spaghetti i dag😂😂
Heisann AnnYvonne 🙂 Så koselig å høre fra deg her. Du kan prøve å lære meg om 80 gram pasta per person, men jeg kommer til å gå i samme fellen igjen og igjen uansett hihihi… Men det er jo gøy at jeg har venner i Italia, – så hvis jeg plutselig får innvilget det passet, så kommer jeg svømmende over til deg på Sardinia hehe 😉