Hvordan klarer de å dele det lille de får med andre???

Her fra en samling hos en lærer som samler sammen noen barn hjemme hos seg og lager et godt måltid til dem.

Jeg er forundret over det disse familiene i Venezuela gjør når de får mat av våre norske og spanske bidragsytere. Beundringsverdig forundret. Hvordan kan det ha seg at disse trengende menneskene som får mat for en uke eller to, deler dette med andre i familien sin som også er i en vanskelig situasjon. Det ligger jo så nært til mennesket å tenke først på seg selv, og så enda litt til på seg selv, og så etter en lang stund, så kan man kanskje gi bort noen av “smulene” til andre.

Slik er det ikke når det gjelder de familiene vi har hjulpet. Her kommer hjelpsomheten og vennligheten til den vanlige venezuelaner til syne. Venninnen min har fått flere tilbakemeldinger fra personer som har delt omtrent likt med søsteren eller broren sin og familien deres, eller i det minste at de har gitt dem nok mat til et måltid. 

De siste to ukene har vi ved hjelp av mange venner fra Norge og her i Spania fått hjulpet 43 familier med mat for halvannen uke, samt at 7 av disse familiene har fått sin slags “fadder” som vil kjøpe mat til dem jevnlig. Dette er helt fantastisk. Med tanke på det jeg skriver over her om at alle deler med andre, så betyr dette at det er rundt 90 familier som har blitt hjulpet på grunn av mottakernes “pay-it-forward”-innstilling.  

På vegne av disse familiene og det venezuelanske folk vil jeg få sagt hjertelig takk til alle som er med enten med å lese og samtale om disse fryktelige forholdene disse menneskene lever under eller som bidrar og føler at det de gjør bare er en dråpe i havet. Jeg lover dere at for dem som mottar denne velsignede gaven, er dette “hele havet”. 

Læreren har plass til å ta imot mange barn. Hun gir dem mat og de holder en slags søndagsskole.

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg