Endelig i VG

Screen-shot fra VG tirsdag 29. juni 2021.

Endelig har VG publisert en av de mange historiene om mennesker som har flyktet fra den humanitære nøden i Venezuela. Det er langt mellom disse reportasjene. De hadde en notis fra E24 i mars om at nå trykket Venezuela opp pengesedler med 1 million bolivarer, tilsvarende litt mer enn 4 kroner. Ellers har de ikke publisert noe siden en god stund før pandemien.

I artikkelen forteller de blant annet om en 27 år gammel dame som er utdannet ingeniør, og hun foretrekker å vaske toaletter i USA enn å jobbe som ingeniør i Venezuela. En ting er at de ikke betaler en lønn som man er i nærheten av å kunne leve av i hjemlandet, men det verste er at du får ikke jobb om du ikke erklærer lojalitet overfor det sosialistiske regimet, som det står i reportasjen som er hentet fra NTB.

Selv har jeg en venninne her i Spania som kom hit for halvannet år siden. Hun har mange års erfaring som kirurg, med rygger som spesialfelt. Hun kom hit da det ikke lenger var mulig å oppdrive insulin i landet til moren hennes som har diabetes. Da var det bare å komme seg av gårde for å bedre helsen til moren. Det viste seg også at det insulinet de hadde fått tak i tidligere i Venezuela ikke var riktig type for henne, så heldigvis har hun kommet seg til Spania og fått riktig behandling.

Men tilbake til datteren som er ryggkirurg. Til tross for at det snakkes spansk i både Venezuela og Spania, så er det ikke bare å sende en søknad om jobb som helsearbeider, langt mindre kirurg. Du må ta videre studier for å få omgjort og godkjent papirene dine, og dette er en møysommelig prosess. Derfor har hun måttet ta til takke med private vaskejobber og stell av en eldre dame i hjemmet sitt. Hun er glad og takknemlig for at hun har jobb og kan forsørge seg selv og moren med dette, selv om det selvfølgelig er knapt.

Slik er det for alle som kommer hit. Utdanningen din teller ikke her, og om du ønsker å prøve å få en jobb i det offentlige, så må du gjennom hele prosessen med videre utdanning for å få godkjent yrket ditt.

1 kommentar
  1. Jeg kjenner meg takknemlig og skammer meg over å ha kunnnet klage på ting og tang når en får höre om sline ting. Stakkars mensker. Gud forbarme🙏❤️

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg