En bedre jul i Venezuela

Takket være en god del bidragsytere i Norge og noen i Spania, så har flere familier i Maracaibo, Venezuela, kunnet feire jul med tradisjonell julemat. Vi har kjøpt inn “pan de jamón”, som er et brød med skinke og oliven inni, og ingredienser til å laga “hayacas”. Begge deler er typisk mat for julen, men veldig kostbart for familier i Venezuela å kjøpe, ettersom den humanitære situasjonen og økonomien ikke ser ut til å bedre seg med det første.

“Hayacas” er en rett som oppstod for flere hundre år siden da de innfødte i Venezuela arbeidet for de spanske “koloniherrene” og familiene deres. Restene som var til overs fra “de rikes bord” ble samlet sammen og brukt til å fylle deigmassen som ble laget av maismel. Denne massen ble så pakket inn i bananblader som surres inn med hyssing og kokes.

Det som en gang oppstod som en fattigmannsrett er nå altså den viktigste retten til jul for venezuelanerne. På bildene ser du Yarisol, som en av de vi har hjulpet med ingredienser, tilberede julematen til familien sin.

Hjertelig takk til alle dere som har støttet prosjektet vårt som snart nærmer seg to år. Det er til uvurderlig hjelp for mange i Maracaibo, Venezuela. Dersom noen flere ønsker å støtte prosjektet vårt “En dråpe i havet”, så setter vi umåtelig pris på det. Da kan du enten kontakte meg (Linda Sakseide) via Messenger eller på e-post: [email protected], eller du kan selvfølgelig skrive her i kommentarfeltet, – så sender jeg mer informasjon om hvordan det hele foregår.

Ha en fortsatt riktig god jul, alle sammen 🙂

Ferdiglagde “Hayacas” innpakket i bananblader.
Barna til Yarisol og Gustavo med samlingen av hilsener fra deres norske “faddere”.
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg