“De ranet håret mitt!”

Det er ikke grenser for hva det kan tjenes penger på, og når nøden blir stor, så er det mange som mister alt de har av både skrupler og samvittighet.

Som jeg har skrevet i mange innlegg har Venezuela i løpet av de siste 20 årene gradvis blitt et land først i krise, og så fra tiden rundt den tidligere presidenten, Hugo Chavez´ død i 2013, et land på vei utfor stupet i en total kollaps.

På denne tiden var det at en ny type kriminalitet vokste frem i Venezuela. De fleste venezuelanske jenter/kvinner har langt og tykt hår, og en ny industri vokste frem i frisør-bransjen, “extensions”. I Colombia betalte man gode penger for langt og tykt hår, og dermed så en del venezuelanere dette som en mulighet til å tjene penger på andres hår.

Det gikk ikke lang tid før kvinner i Venezuela sluttet å gå med løst hår. Utallige tilfeller av ran på åpen gate der raneren kom bakfra, grep tak i hårmanken og klippet resolutt av alt det håret de klarte å få med seg var resultatet. Noen brukte sågar hekksaks for å få gjort jobbet mest mulig raskt og effektivt.

Venninnen min var en av de som sørget for å ha håret tullet opp i en hårknute, og hun selv unngikk å bli offer for denne kriminaliteten, men hun kjenner personlig flere jenter som har blitt utsatt for ran av hårmanken sin, og de har blir etterlatt nærmest skamklipte.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg